furmusete si cosmetice

Cum sa tratati si sa preveniti acneea

Cum sa tratati si sa preveniti acneea

Nu este nimic mai rau decat să ai un cos mare si inflamat. Dar nu este nimic îngrijorator!
Urmati micile noastre sfaturi legate de produse le cosmetice si veti descoperi cum sa tratati acneea.
Indiferent dacă va confruntati cu un cos mare sau o armata de pete minuscule, trebuie să aveti produsele potrivite pentru tratarea acneei inflamate si, in acelasi timp, sa initiati un regim de curătare care sa impiedice formarea unor noi focare din primul moment.

Ce trebuie să fac pentru a trata acneea?

Daca doriti sa stiti cum sa tratati acneea, primul lucru pe care NU ar trebui sa-l faceti este sa intepati sau sa rupeti un cos, dar nici ignorarea cosurilor  nu ajută de niciun fel. Pentru a trata acneea, expertii recomanda utilizarea unui tratament activ.Prin urmare, ar trebui să tratati cosurile de indată ce apar, altfel va dura mai mult sa dispara. La unele persoane, in special la cele cu pigmentul mai inchis, pot lasa o marca cunoscuta sub numele de hiperpigmentare. Daca aveti un singur cos inflamat, utilizati un tratament punctual pentru acnee de la una la trei ori pe zi pana cand cosul dispare. Specialistii recomanda un produs care contine acid salicilic, care exfoliaza si deschide porii. De asemenea, trebuie sa fiti atenti cu privire la modul de acoperire a cosurilor, in timpul vindecarii acestora. Ar putea fi tentant să le acoperiti cu machiaj, dar acest lucru poate agrava acneea si poate face ca acele cosuri sa dureze mai mult pana dispar. Daca aveti cosuri active, este important sa lasati pielea sa respire si sa evitati aplicarea de produse comedogene (care infunda porii) care pot prinde murdaria, grasimile si bacteriile.

Rutina de curatare pentru a preveni acneea

Pentru a preveni formarea de cosuri agresive, mentineti o rutina adecvata de curatare: spalati-va de doua ori pe zi, in fiecare zi, cu un produs de curatare a fetei, aplicati un hidratant bland care nu infunda porii si alegeti o crema cosmetica cu protectie solara adecvata pentru acnee. Daca problemele de acnee persista este mai bine să consultati un medic dermatolog. Dar daca adoptati masurile de prevenire adecvate ti sunteti gata sa terminati imediat cu acele cosuri de indata ce acestea isi fac aparitia, veti fi pregătiti sa va curatati rapid pielea si astfel, tineti cosurile la distanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.