frumusete si cosmetice

Machiaj in 10 minute

Timpul poate fi prietenul frumusetii noastre, daca stim sa-l folosim cu ceasul in mina.

Și in vacanta femeile sint retinute de mici treburi de ordin gospodaresc, de pregatirea micului dejun, de toaleta copiilor etc. De aceea, pentru tinuta noastra estetica trebuie sa gasim 10 minute — cel putin atit — timp pe care sa-l dedicam pregatirilor pentru frumusete. De ce sa raminem nepieptanate bine, cu buzele livide, cu obrazul crispat de forma pernei sau cu urmele machiajului zilei anterioare nesterse de cu seara ?

Iata si un mic program pe care-l sugeram

  1. Pentru machiajul rapid putem intrebuinta foarte bine doua tonuri de pudra de culoare diferita : una deschisa si alta mult mai inchisa pentru retusurile obrazului. Pentru pudra care va inlocui fondul de ten, trebuie sa avem grija sa nu fie prea inchisa la culoare (mai ales pudra compacta), fiindca in contact cu transpiratia sau cu umezeala zilei face pete de culoare.
  2. Imediat dupa gimnastica si dus vom consulta acest orar al frumusetii.
  3. Vom spala mai intai obrazul cu apa minerala sau ceai de musetel (pregatite de cu seara pe cristalul chiuvetei).Trebuie evitata apa simpla care este caloaroasa si poate provoca eriteme (pete rosii pe obraz) ; 1 minut.
  4. Se va unge apoi obrazul cu o crema hidratanta si hranitoare, masindu-l si ciupindu-l usor ; 1 minut. Cat asteptam sa intre crema in piele ne pieptanam ,- 2 minute. Vom sterge usor cu o bucatica de vata surplusul de grasime si vom da cu putin ruj pe obraz (daca obisnuim), dar foarte estompat; 1/2 minut.
  5. Vom pudra obrazul sau vom putea intrebuinta un fond de ten fluid, care se intinde repede si intra usor in piele ; 1 minut.
  6. Se vor face retusurile la nas, pometi, maseter (falci) etc. Si daca este nevoie ne vom pudra din nou ; 1 minut.
  7. Vom desena sprincenele, vom face usoare retusuri la ochi si pleoape , 2 minut.
  8. Vom trece la machierea buzelor ; le vom pudra, apoi le vom face desenul (conturul) cu rujul sau der- matograful rosu, colorind si interiorul. Se va sterge usor surplusul, apasind gura pe o foita; 1/2 minut.
  9. O ultima privire generala asupra obrazului si coafurii (facuta dupa forma obrazului) ; 2 minut.
  10. Au trecut cele 10 minute si iata ca avem un obraz ingrijit.

Nu trebuie sa credem ca ne-am pierdut timpul inutil si ca nu conteaza cum arata obrazul nostru in graba care ne mina pe toate femeile spre obligatiile zilnice, dimineata. Daca i-am intreba pe cei din jur, am avea surpriza sa aflam ca eforturile noastre au fost observate si apreciate. Astfel, cele 10 minute vor. Capata o valoare deosebita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *