Marea si bucuriile ei
Cine nu asteapta, cu inima vibrind de nerabdare, sa vada marea, sa-si petreaca vacanta in preajma ei, pe plaja, pe intinsul plin de promisiuni si de mistere? Oricat de atragator si deconectant este muntele, vacanta nu ne este completa, daca nu avem si o „bucatica” de mare, in peisajul odihnei noastre.
Climatul marin si caldura razelor
Climatul marin cu abundenta sa de ioni negativi, cu numeroasele sale substante minerale: iod, sodiu, sulf, magneziu, calciu, brom, siliciu, cobalt, nichel, arama, fier, potasiu etc. Le absorbim direct din atmosfera sa saturata de vapori si din undele ei, prin porii pielii. Ele ajuta metabolismului si ne echilibreaza schimburile interne, imbogatindu-ne singele, ne intineresc si ne calmeaza, dindune o senzatie de degajare si de fericire.
Caldura razelor solare ne intareste trupul, oasele — ne ajuta sa ne vindecam de artroze, dureri reumatismale usoare, (si cele mai grave pot fi tratate aici cu namol rece sau cald, sub directa supraveghere a medicului — lacul Tekirghiol este foarte bogat in iod si alte minerale si vindeca si unele boli de piele).
Vacanta la mare! Trebuie sa consultam neaparat medicul
Dar, in momentul cand ne-am hotarit sa ne facem vacanta la mare, trebuie sa consultam neaparat medicul care va aviza daca organismul nostru o suporta si nu ne zdruncina sanatatea.Astfel, cei ce sufera de tuberculoza (afara de cea a oaselor) de nefrita, de plamini, de Basedow, de boli nervoase mai accentuate, de tensiune arteriala ridicata, vor opta pentru o vacanta la deal sau la munte.
Este bine sa se profite de perioada de inceput a sezonului (luna iunie) sau de sfirsit (luna septembrie) mai ales pentru cei obositi sau virstnici, cind soarele nu este atit de puternic si plaja nu este suprapopulata. Vor profita de o odihna absoluta si de un tratament atent, nealertat, beneficiind si de o reducere substantiala a preturilor.
Cura de soare si baile de mare ne vor ajuta foarte mult la regenerarea celulelor
Pentru pielea noastra, a femeilor, cura de soare si baile de mare ne vor ajuta foarte mult la regenerarea celulelor, ne vor face sanatoase si mai tinere, daca vom avea prevederea sa dozam timpul de expunere, mai ales la inceputul perioadei de vacanta, cind este necesara acomodarea noastra cu soarele ce poate fi nociv si chiar periculos, cu atit mai mult cu cit, nu toate am facut o prealabila cura de soare la strand, inainte de plecare, pentru a fi scutite de socul soarelui fierbi;
Șatenele, blondele si roscatele, in primele zile vor sta in plin soare 10—15 minute iar brunele, care au pielea mai rezistenta, 20—25 minute. Se va creste treptat timpul de expunere, dar nu trebuie sa se depaseasca totalul de 2 ore de plaja.
Se poate perfect sta la umbra cortului, a unei umbrele, intr-un sezlong sau pe nisip, inspirind aerul marin atit de deconectant.
Bronzarea este mai eficace si mai uniforma in miscare.
Bronzarea este mai eficace si mai uniforma in miscare. Vom innota, ne vom juca cu mingea; pentru picioare, plimbarea pe marginea marii, calcind apa, este excelenta, dar trebuie sa avem capul acoperit de o palarie cu bor. In cura de soare se va avea grija ca picioarele sa nu fie prea mult expuse, ci vor fi acoperite cu un prosop usor umezit.
Nu numai pe obraz — cu precadere la frunte, ochi si gura, deasupra buzelor si la colturi sub forma de striuri, riduri care de obicei apar dupa 55 ani, dar si pe decolteu, ceafa ?’Expunerea la soare se va face deci cu mare grija, conform fiecarui tip de piele. Se stie ca pielea bruna este, de la natura, mai puternica si, avind pigmenti suficienti, se bronzeaza mai repede, neavind nevoie de creme filtrante. Dar si ea se poate deshidrata si imbatrini precoce, daca este „bombardata” de un soare excesiv.
Dar atentie!
Din cauza unei excesive expuneri la soare, chiar la persoanele tinere si cu o piele rezistenta, exista riscul de a se deshidrata la maximum epiderma, de a se rupe fibrele elastice si de a imbatrini pielea, devenind uscata si bolnava facilitind aparitia precoce a ridurilor,, rezultatul fiind inrosirea si bronzarea. Cele ce au o astfel de piele, se vor unge, inainte de a sta la soare, cu produse filtrante grase.
Pielea care este extrem de sensibila, nu suporta deloc soarele, se inroseste si poate capata chiar edeme. Ea va fi unsa cu creme sau solutii filtrante si va fi protejata de umbra cortului sau a unei umbrele mari. Dupa fiecare baie in mare se va unge, din nou, cu produsul filtrant si poate fi tratata cu produse vegetale (hammamelis, calendula, musetel, salvie).
Pielea grasa este cea care este cel mai mult avantajata de soare si va fi unsa, inainte de expunere, cu lapte demachiant, subtiat, pentru mentinerea umiditatii pielii.
Dupa plaja
- Dupa plaja se va face dus si se va unge corpul cu solutii hidratante, diluate, cu grija pe portiunile inrosite si cu umflaturi.
- In regiunea ochilor, obrazul va fi bine uns cu crema grasa speciala, pentru ca sa nu „traga” si sa nu faca riduri in forma de evantai. Cind soarele este puternic si noi ne ferim involuntar de lumina lui obositoare, se fac riduri adinci pe santul naso-labial. Este bine sa masam zilnic aceasta zona, foarte delicat si sa punem si comprese cu ceai caldut, alternativ cu ceai mai rece.
- Datorita bronzarii, trasaturile se pierd in culoarea obrazului. Gura va trebui sa fie mai bine desenata ca sa fie accentuata si, culoarea rujului va fi mai vie, mai ales seara, spre a-i scoate forma
- Obrazul va fi si el uns. Pentru un ten mai delicat, crema va fi hidratanta si grasa.in evidenta.
- Inotul, schiul pe apa, se vor face cu pielea bine unsa cu un ulei antisolar, cu substante filtrante.
- In apa vom avea pe cap o casca de baie, care ne va feri parul de apa marii care usuca si ataca parul. in cazul in care parul s-a udat cu apa de mare, se va spala imediat cu apa dulce si se va lasa sa se usuce normal, la soare.
- Ochelarii de soare sunt absolut necesari si vor fi fumurii, ca sa protejeze ochii. Se va evita sa fie privit soarele direct, fara ochelari, fiindca se pot produce dezlipiri de retina.
Persoanele cu tenul gras si acneic
Pentru persoanele cu tenul gras si acneic, soarele vindeca acneea si regleaza plusul de sebum. Mastile cu namol natural, sint foarte bune, prin continutul de sulf si iod, pentru echilibrarea glandei sebacee. De asemenea, o baie de namol aplicat pe cap este tonica pentru orice par, dar mai ales pentru cele cu parul gras. Apa lacului il va spala ca un detergent, dupa care se va clati parul cu apa dulce.
Persoanele sensibile la sinusuri si la largine
Persoanele sensibile la sinusuri si la largine, vor unge regiunea frontala si gitul cu namol, apoi se vor usca la soare, dupa care se vor spala cu apa lacului si clati cu apa dulce. Exista unele persoane care fac dermatita de lumina, o intoleranta a pielii la soare, care se manifesta prin inrosirea si aparitia unor basici pe suprafata obrazului, a gitului, a bratelor, etc. Acestea trebuie sa evite expunerea la soare, sa poarte rochii din material usor, dar cu mineci, palarii cu bor sau umbrele si sa stea la umbra copacilor sau a cortului, cit mai aproape de apa, dar ferite de razele soarelui.
- Pentru o mai buna absorbtie a minunatelor daruri ale marii, trebuie sa ne odihnim suficient, sa nu facem plaja obosite, sa evitam alcoolul, aceasta pentru ca trupul nostru sa fie mai receptiv. Ne vom face si un masaj, fie la specialista, fie un automasaj, cu o lufa umezita, pentru ca singele sa circule mai bine, porii epidermei sa se destupe. O baie de aburi este excelenta, din cind in cind. Aceasta ne va face sa transpiram si sa eliminam astfel, toate toxinele — acest rau nevazut care macina pe ascuns sanatatea.
- Impachetarile cu nisipul cald, asa cum faceam cind eram copii s-au dovedit a fi o terapeutica excelenta, intrata deja in rindul altor metode de cura medicala la mare.
- Masa de prinz va fi frugala; sub actiunea soarelui se produc balonari. Pentru stomacurile sensibile, in aceasta perioada la mare, salatele si unele cruditati se vor minca cu rezerva, fiindca produc fermentatii. Se vor consuma legume fierte si carne la gratar sau rasol, dar nu grasa si nici afumaturi sau conserve. Dulciurile se vor consuma moderat, iar persoanele cu tendinta de ingrasare, le vor evita.
Lotiune cu protectie solara pentru fata
Descriere produs
Protecție sporită împotriva razelor solare, formulă ușoară, potrivită și pentru pielea sensibilă. Protecție UVA/UVB și acționând ca un scut anti-îmbătrânire premature a tenului. Efect de hidratare în profunzime, datorită uleiului de baobab și tamanu. Textura extrem de mătăsoasă permite o aplicare ușoară. Rezistent la apă și transpirație. Fără parabeni, coloranți sau parfum.
Detaliile tehnice ale produsului
Ulei de baobab și tamanu, Vitamina E, glicerină.
Cantitate: 50 ml
Click pentru reducere
Lotiune cu protectie solara pentru fata si corp
Descriere produs
Oferă protecție zilnică împotriva efectelor negative cauzate de un spectru larg UVA/UVB. Hidratează pielea cu ulei de Baobab și Tamanu. Oferă pielii o senzație ușoară și netedă. Rezistent la apă
Detaliile tehnice ale produsului
Baobab Oil, Tamanu Oil, Glycerin, Vitamin E.
Cantitate: 150 ml