Uncategorized

A slabi nu inseamna a renunta la mancare!

In timpurile noastre dorinta de a fi supla si de a ramine astfel mult timp este o preocupare majora a femeilor si a multor barbati. Obezitatea ‘este o infirmitate provocata in special de viata sedentara si de o alimentatie gresita. Ea poate interveni insa si ca urmare a unor cauze patologice.

Desigur, nu este cazul sa ne alarmam daca in timpul concediului ne-am ingrasat cu 2—3 kg, ci va trebui sa luam doar unele masuri restrictive in alimentatie. De asemenea, cura de slabire voita, cu restrictii excesive prezinta riscuri grave daca nu este bine supravegheata medical. Fantezia, imaginatia si sfaturile prietenilor nu sunt intotdeauna fara urmari negative.

Obezitatea incepe cu un exces in greutate de 10—12% peste greutatea fiziologica normala.

Ea se prezinta sub diferite forme:

  • datorita unor tulburari endocrine sau neuroendocrine;
  • obezitate ereditara, in familiile unde se maninca mult;
  • obezitate constitutionala, care incepe adeseori printr-o rotunjire putin mai accentuata a formelor corpului si care se termina printr-o supragreutate apreciabila;
  • obezitate alimentara, din exces alimentar, sau ca urmare a unei alimentatii gresite. Gresita alimentatie nu inseamna totdeauna a manca prea mult, ci si o repartitie nejudicioasa a mancarii si deci a caloriilor necesare in cursul unei zile. Nu este vorba prin urmare numai de ceea ce mancam, ci si de cum mancam. Prinzuri chiar usoare, daca sunt luate in graba, intr-o atmosfera incordata, pot determina obezitatea.

Daca se sare peste un prinz, organismul il va recupera la masa urmatoare. Viata sedentara, ca si viata prea agitata, nerespectarea orelor de somn, abuzul de alcool pot de asemenea determina obezitatea. In caz de obezitate cunsultati medicul, deoarece kilogramele in plus provoaca oboseala inimii si a plaminilor, hipertensiunea arteriala, diabet, insuficienta hepatica etc.

Numai medicamentele, fara un regim alimentar corespunzator, nu sunt suficiente dupa cum regimul alimentar tip constituie doar un exemplu, caci fiecare individ reactioneaza potrivit propriului sau temperament. Pentru a pierde cateva kilograme, nu adoptati regimuri de restrictii prea severe. A slabi nu inseamna a renunta la mancare. Pentru a urma cura de slabire trebuie multa vointa si o viata ordonata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *