Uncategorized

Recomandari in dieta ta!

Recomandam unele precautii:

  • — repartizarea alimentatiei pe parcursul zilei:
  • — dimineata servirea micului dejun. Ar fi o greseala sa se suprime masa de dimineata, fiind necesara pentru munca zilnica;
  • — nu consumati mai mult de 100 g piine pe zi. Aceasta este bine sa fie mincata mai ales dimineata si sa nu fie prea proaspata;
  • — seara, o mincare usoara, in special daca va culcati devreme. Nu in- carcati niciodata stomacul. Luati mai multe mese in loc de o singura masa copioasa.

Faceti exercitii de gimnastica, incercati chiar sa faceti un sport, in raport cu virsta. Exercitiile fizice sa fie urmate de frictiuni facute cu o manusa aspra, insistind in special asupra partilor corpului care ni se par ca au luat proportii prea mari. Se recomanda cit mai mult mers pe jos, iar dormitul sa nu depaseasca 8 ore. Beti cit mai putin posibil in timpul mesei, dar sa nu neglijati minimum necesar de apa, pentru a inlatura accidentele in buna functionare a rinichilor (1/2 pahar de apa imediat dupa masa este suficient), doua ore dupa masa, putem bea apa la discretie.

Vom exclude din alimentatie grasimile si fainoasele, inlocuindu-le pe cat posibil cu carne fripta la gratar, fara sosuri sau grasime. Fructe zemoase; pere, mere, ciresi, fragi si legume (morcovi, spanac, mazare, fasole verde, conopida).

Ceaiul si cafeaua nu slabesc, dimpotriva ele faciliteaza digestia, avand. efecte stimulative si trebuie deci folosite moderat.

Evitati pe cat posibil constipatia.

Cura de slabire este bine sa fie inceputa vara, cand datorita caldurilor apetitul este mai redus, iar abundenta de fructe si legume proaspete ne ajuta la intocmirea mai judicioasa a regimului alimentar.

O alimentatie normala trebuie sa cuprinda alimente de baza ca: glucide, lipide si proteine. Cantitatea se apreciaza in grame, iar valoarea nutritiva in calorii. Numarul de calorii necesar zilnic organismului, difera in functie de varsta, sex, ocupatie. El este in functie de aliment si nu de cantitate. La o alimentatie normala trebuie in medie 2 500 calorii. Pentru a slabi trebuie consumat zilnic intre 1 500—2 000 calorii.

Dupa gust si sezon, va adaptati meniul corespunzator. Pentru a pierde cateva kilograme trebuie sa inlocuiti alimentele bogate in calorii prin cele care contin mai putine calorii, dar mai multe vitamine.

Se recomanda alimentele usoare, hranitoare, In functie de sezon, o hrana in care carnea sa nu mai aiba rol hotaritor, baza alimentatiei fiind legumele. Se vor folosi fructe cit mai multe, in special merele, portocalele, alimente ideale pentru ten, digestie si frumusete.

Trebuie retinut ca mancarurile copioase, prajiturile, vinurile provoaca toxine, grabind artritismul, guta, bolile de rinichi etc. Nu este bine sa slabim mai mult de 1 kg pe saptamina, deoarece o slabire brusca dauneaza sanatatii implicit frumusetii (muschii se lasa, pielea se ofileste, apar ridurile, se deregleaza echilibrul functional, ceea ce poate avea urmari grave etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *