Uncategorized

Yves Rocher – istoria unei marci de succes

Yves Rocher – istoria unei marci de succes

Pe piata sunt multe marci de succes in industria cosmeticelor. Avon, Oriflame, Farmasi, Revlon . Dar haideti sa vedem cateva date istorice despre creatorul uneia dintre cele mai iubite branduri de cosmetice: Yves Rocher

Fiind un vizionar, pasionat de plante, Yves Rocher a revolutionat industria produselor de infrumusetare, atunci cand a creat gama de cosmetice vegetale. Astazi, peste 30 de milioane de femei din intreaga lume aleg acest brand.

Istoria Yves Rocher, una dintre cele mai cunoscute si mai bine vandute marci de produse cosmetice din lume a inceput in anul 1956, in satul La Gacilly, Morbihan, din vestul Frantei, unde fiul unui modest palarier, a conceput, la doar 14 ani, prima crema pe baza de plante.

Datorita succesului inregistrat, in 1959, Yves Rocher a decis sa-si infiinteze primul laborator in podul casei din micul sau orasel natal, in inima Bretaniei. Acesta este practic momentul infiintarii companiei care ii poarta numele.

La inceput, pentru a-si vinde produsele, Yves Rocher a fost nevoit sa mearga din usa in usa. Dar succesul cremelor sale s-a datorat in principal recomandarilor celor care le folosisera si care le considerau grozave.

In 1965, dupa ce a primit mai multe scrisori de multumire, Yves Rocher a decis sa-si faca publicitate in ziarele locale si sa demareze vanzarea produselor prin corespondenta. In acest sens, a lansat cartea verde a frumusetii, un catalog de prezentare a produselor, dar si un ghid cu sfaturi de infrumusetare pentru femei. Ulterior, acest catalog va fi tradus in 20 de limbi.

Trei ani mai tarziu, Yves Rocher a inaugurat fabrica Croix des Archers, din La Gacilly. Tot in 1969, deschide primul magazin la Paris, pe Bulevardul Haussmann. Cu acest magazin, marca Yves Rocher capata o noua dimensiune, fiind primul dintr-un lant, care, astazi, numara 1.500 de unitati.

In 1979, capacitatea de productie a companiei se mareste, prin deschiderea fabricii din Rieux, in Bretania.

Un an mai tarziu, portofoliul companiei se imbogateste cu doua noi marci: Pierre Ricaud si Daniel Jouvance.

Business-ul Yves Rocher capata o dimensiune internationala, prin achizitionarea, in 1988, a producatorului de imbracaminte Petit Bateau, aflat in pragul falimentului. La nivel local, se inaugureaza primul magazin in Colmar, pe Rue des Clefs, cu o echipa de 12 angajati.

Anii ’90 marcheaza infiintarea Fundatiei Yves Rocher, din dorinta de a sublinia angajamentul sau, in acea perioada aflat la conducerea grupului care ii poarta numele. Membrii fundatiei pledeaza pentru respectul fata de natura si mediu.

In plus, in 1995, conceptul de vanzare de parfumuri prin corespondenta capata forma sub marca “Le Monde en Parfum”. Doi ani mai tarziu, grupul creste, prin achizitia firmei Stanhome, ce activa pe segmentul produselor pentru intretinerea si infrumusetarea casei.

Yves Rocher a creat, in 1998, in colaborare cu Muzeul de Istorie Naturala, Vegetariul, primul muzeu din Europa dedicat plantelor si naturii, in general, unde, astazi, se gaseste o colectie unica de 1.100 de specii vegetale. In acest spatiu sunt amenajate ateliere in aer liber pentru copii.

Anul 2000 marcheaza lansarea paginii de internet a marcii Yves Rocher, pentru ca, un an mai tarziu, odata cu Galerie Noemie, se creeaza o noua marca de produse cosmetice, inspirata de Noemie Rocher, fiica lui Daniel Rocher si nepoata fondatorului companiei. In plus, sub impulsul lui Jacques Rocher, Stanhome lanseaza marca Kiotis de produse cosmetice si aromaterapie (exclusiv vanzari directe).

In luna octombrie a anului 2008, este pus in practica l’Atelier, un concept nou al magazinelor. Peste tot in Franta, magazinele Yves Rocher sunt renovate sub noul concept, punandu-se in evidenta valorile si originile marcii.

Un an mai tarziu, Yves Rocher, pionier al Cosmeticii Vegetale, deschide in La Gacilly, locul unde s-a nascut marca care-i poarta numele, un eco-hotel: La Gree des Landes. Tot in 2009, magazinul din Colmar este mutat intr-o locatie mai mare, dar tot pe Rue des Clefs.

Pe 26 decembrie 2009, Yves Rocher inceteaza din viata, la varsta de 79 de ani, in urma unui accident vascular cerebral. Bris Rocher, nepotul sau, preia conducerea grupului de companii.

Astazi, grupul Rocher numara 16.000 de colaboratori. Uzinele din Bretania fabrica si expediaza in lumea intreaga peste 350 de milioane de produse pe an si creeaza, in regiune, peste 10.000 de locuri de munca, directe si indirecte.

daca doriti un catalog yves roches puteti sa obtineti unul in format pdf de aici: https://www.reprezentantyvesrocher.ro/catalog.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.