frumusete si cosmetice

Sfaturi pentru manichiura ta

O preocupare continua trebuie sa acordam, cand e vorba de propriile noastre maini, unghiilor. Nu numai femeile, dar si barbatii este necesar sa aiba mereu in vedere aspectul ingrijit al unghiilor, pentru ca — si ele —- sunt o adevarata „carte de vizita” a personalitatii fiecaruia dintre noi. E derizoriu sa spunem, de pilda, ca unghiile murdare, negre sau ingalbenite acuza fie lipsa bunului simt, fie o boala organica ce trebuie tratata neintirziat.

Unghiile, care sunt anexe ale pielii, finiseaza estetic degetele, desavarsind forma mainii. Dar rolul lor este si acela de aparare a mainii de infectii.

Nu vom insista, desigur, asupra importantei alimentatiei cotidiene pentru pastrarea si intretinerea unghiilor. Vom spune numai ca mineralele, vitaminele si calciul trebuie sa nu lipseasca deloc din organismul uman, caci prezenta lor — intre altele — se resimte si in infatisarea unghiilor.

Sunt recomandate, in acest scop, ficatul proaspat de vaca sau pasare, fasolea, lintea, cartofii copti sau fierti in coaja, boabele de griu fierte amestecate cu miez de nuca, sfecla fiarta sau salata de sfecla cu lamaie.

Toate aceste alimente — cum oricine isi poate repede da seama — sunt usor de procurat in vacanta, fie ca ne aflam la munte, fie la mare. Prepararea lor nu necesita eforturi deosebite. Dar, dincolo de importanta alimentatiei sau de starea de ansamblu a organismului, pentru ingrijirea unghiilor, este absolut necesar, sa recurgem la manichiura. Mai ales in timpul vacantelor.

Sfaturi pentru tine

  • Inainte de a proceda la curatitul pielitelor, mainile trebuie bine spalate si uscate.
  • Se taie apoi forma lor cu foarfecele si se pileste marginea cu pila.
  • Numai dupa ce au fost pilite unghiile, se tin degetele timp de zece minute intr-un castronas cu apa calda si sapun pentru a se inmuia pielitele. Acestea se taie cu o forfecuta, dar bineinteles numai pielitele de prisos ,- in nici un caz nu se va atinge marginea unghiei, ca sa nu fie ranite degetele.

 

  • Inainte de a aplica lacul pe unghii trebuie indepartat vechiul lac, dizolvindu-l cu eter etilic, eter acetic sau acetona. Unghiile mai sensibile vor fi protejate cu un strat de oja transparenta peste care se va aplica lacul propriu-zis.
  • Daca doriti ca unghiile sa para mai lungi, aplicati lacul de la baza pina la virful unghiei, colorindu-le complet; daca vreti sa le ingustati, lasati marginile laterale fara lac si colorati numai o fisie verticala, fie acoperind virful unghiei, fie lasindu-l necolorat; Daca doriti ca unghia sa para lata, lasati lunula necolorata si aplicati lacul in linie orizontala in latimea unghiei, lasand varful necolorat.
  • Unghia rotunda trebuie sa fie taiata si pilita in forma rotunda, lacul se va aplica deasupra lunulei in forma rotunda, iar marginile unghiilor nu vor fi total colorate si nici varful acestora.
  • Cand procedati la intinsul lacului, incepeti de la baza unghiei catre centru si apoi de la virf spre interior. Dupa ce s-a uscat primul strat, mai dati o data un rind de lac, dar fara sa agitati sticla cu oja, care poate cuprinde in ea bule de aer ce pot ramine pe lacul de pe unghii. Cand unghiile sint perfect uscate, tineti degetele sub un dus de apa rece ; in acest mod lacul va rezista mai mult.

Unghiile ingrijite si colorate cu lac infrumuseteaza mainile, dandu-le o nota de eleganta. Pentru aceasta, e bine sa aveti mereu in vedere necesitatea asortarii culorii lacului cu rujul de buze si cu imbracamintea.

 

Balsam

 

Descriere Produs

Oferă o senzație catifelată pielii și un miros ademenitor.  Acest balsam cu textură ușoară, care conține vitamina E, hidratează și hrănește pielea. Un produs care nu trebuie să lipsească din poșeta ta.

Îl poți aplica cu vârful degetelor pe buze, coate, mâini, picioare și cuticule ori de câte ori vrei sau când sunt uscate.

Click pentru reducere

 

Nuantator pentru buze si obraji

Baza

• Formulă lejeră, ușor de purtat

• Finisare mată, de durată

• O singură aplicare necesară ;.

Click pentru REDUCERE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *