frumusete si cosmetice

Recomandari in machiajul corector in functie de forma fetei. PARTEA I

Realizarea unui machiaj corector perfect nu se poate obtine decit dupa un studiu perfect al fetei. in acest sens vom stabili forma geometrica a obrazului, caracteristicile specifice pe care le are, facind un studiu orizontal si vertical al fetei.

Din punct de vedere al formei obrazului se deosebesc urmatoarele tipuri:

  • ovalul pur — tipul venusian
  • rotund — tipul lunar sau solar
  • lung — tipul saturnian

Daca avem posibilitatea sa ne procuram un compas de sculptor cu 2 brate de 21 cm lungime si cu latimea bratelor inchise de 5 cm putem determina tipul de fata cu mai mare usurinta masurind la timple, in dreptul pometilor si in dreptul maxilarului. Apoi unim punctele’ obtinute.

Studiul orizontal al fetei se poate realiza impartind fata in trei etaje

Primul etaj cuprinde fruntea si sprinccnele. Fruntea poate fi bombata, adincita, lata sau ingusta, iar sprincenele pot fi ascendente, descendente, usor rotunjite, sau cazute pe pleoape. Pot fi stufoase, cu firul gros sau subtire.

Al doilea etaj cuprinde ochii si nasul. Ochii pot fi rotunzi, globulosi, mici, infundati in orbite, departati sau apropiati de nas, migdalati, avind culori diferite, caprui, bleu-gri, albastri, negri, verzi etc.Nasul poate fi latit, acvilin, sub forma de trompeta, lung, subtire, mic si in vint etc. in ceea ce priveste nasul, studiul lui se recomanda sa fie facut din profil. Pometii pot fi proeminenti sau retractati.

Al treilea etaj cuprinde gura si barbia. Gura poate fi mare sau mica, cu comisurile ascendente sau descendente, cu buze subtiri sau groase, iar barbia poate fi lunga, lata, dubla, ascutita, tesita etc.

Studiul pe verticala al fetei urmareste in general asimetria.In acest scop se traseaza o linie verticala exact pe mijlocul fetei si se compara, partea dreapta cu cea stinga. Asimetria poate fi de structura, deobicei apare o deviatie a nasului sau a barbiei sau de expresie, datorita unui tic nervos sau a muschilor pielosi ai inimicii . Desigur ca un prim machiaj corector este bine sa fie realizat de cosmeticiana.Machiajul corector se bazeaza pe un joc de lumini si umbre, folosim 1 in acest scop doua nuante de fond de ten; una va constitui baza, iar cealalta pentru corectarea portiunilor, care trebuie estompate sau scoase in evidenta.Trebuie tinut seama insa ca modelarea proportiilor fetei corijind defectele nu trebuie sa altereze expresia si caracterul specific al fiecaruia. De asemenea, aceste corecturi se preteaza in special la machiajul de seara, ziua fiind mai vizibile.

Orice machiaj corector tinde sa modeleze proportiile fetei spre forma ideala, adica forma ovala.

Fata rotunda . Se va urmari alungirea obrazului trasind linii ascendente.

  • Conturul obrazului va fi fardat cu fond de ten mai inchis, incepind de la lobul urechii pina aproape de virful barbiei, adica umbrind maxilarul inferior si estompind catre centrul barbiei pentru a nu crea impresia de scurtime. Pe restul obrazului se aplica un fond de ten mai deschis, de culoarea pielii. Se pudreaza cu o nuanta mai pe deschisa, iar, pe portiunile umbrite, pudra va avea o culoare mai inchisa. Nu trebuie sa se vada nici o linie de demarcatie.
  • Fardul de obraz se va aplica in mijlocul pometilor aproape de ochi, sub forma unei benzi verticale lata de 1 cm -si lunga de 2 cm, estompata perfect pe margini. Se va evita aplicarea fardului aproape de nas, ceea ce ar crea impresia de fata lata.
  • Fardul de pleoape se va aplica circular in jurul ochilor si destul de accen- i uat sub pleoapa inferioara. Sc vor prefera nuantele deschise (in scopul de a i scoate in evidenta)) pornind de sub sprincene si continuind, in arc de cerc, pentru a ajunge pina la obraji. Genele trebuie sa fie foarte lungi, iar sprincenele nu trebuie rotunjite pentru a nu crea aspectul de luna plina a fetei. Vor avea o linie usor ascendenta dar nu prea lungi.
  • Buza superioara va fi groasa si rotunjita usor in forma de inima, buza inferioara va fi diminuata in scopul de a lungi barbia.

Fata lunga trebuie rotunjita in scopul de a-i ridica colturile care-i dau aspectul „cabalin. Se va merge pe linii orizontale, ascendente.

  • Fondul de ten, ca si pudra, vor fi folosite in doua nuante, una de culoarea pielii si alta ceva mai deschisa. Nuanta mai deschisa se aplica initial pe obraji si pe maxilarul inferior, apoi pe timple, pentru a crea senzatia de largime a fruntii. Pe restul fruntii si a fetei se aplica fondul de ten de culoarea pielii.
  • Fardul de obraz se va aplica la mijlocul pometilor in dreptul pupilei, imediat sub pleoapa inferioara, sub forma unui cerc cu diametrul de 2 cm si care se estompeaza in directie orizontala pentru a da largime fetei.
  • Conturul ochilor va fi trasat sub forma unei linii ascendente marcind bine cele doua colturi.
  • Fardul de pleoape se va aplica numai pe pleoapa superioara prelungind-o spre timple.
  • Sprincenele se vor pensa la baza pentru a le indeparta si se vor machia cu creion dermatograf in cazul in care sint prea subtiri sau prea scurte.
  • Buza superioara va fi subtire si usor arcuita, iar buza inferioara rotunjita si carnoasa ca sa se micsoreze spatiul dintre gura si barbie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *