Uncategorized

Cum plecam in calatorie cu automobilul?

  • Daca plecam cu automobilul in vacanta, va trebui sa-l verificam din timp, sa fie in perfecta stare de functionare.
  • Nu vom porni la drum cu stomacul plin, mai ales cel ce conduce masina. De asemenea, daca suntem obositi, am avut insomnii si am luat somnifere, daca avem stari gripale, tulburari de vedere sau cardiace.Este indicat ca plecarea’ sa aiba loc foarte de dimineata (numai daca nu este ceata) spre a se cistiga timp, pentru a nu fi surprinsi de intuneric pe drum si pentru a gasi camere libere la hotel sau camping.
  • Pentru conducatorul auto, un scaun de pai sau de cauciuc moale si poros, acoperit cu o husa de bumbac, evita durerile de spate si transpiratia, prin frecarea spatelui de speteaza canapelei.
  • Se vor verifica la timp cheile masinii, daca functioneaza si daca au dublura. Se va face controlul bagajelor pentru a nu se uita ceva. in general, la drum sunt de preferat doua valize mai mici, decit una prea mare. Este foarte utila si o sacosa pentru deplasarile scurte din imprejurimi.

Atat calatoria, cat si echipamentul, depind de localitate, de anotimp, de clima etc. Vom fi echipati pentru iarna sau pentru vara, pentru vacanta in tara sau in strainatate si nu trebuie sa uitam actele personale, ale masinii, harta si ghidul de voiaj, trusa medicala si, pentru noi femeile, trusa de machiaj si cosmetica, cu cele necesare (lapte demachiant, crema de fata, tonic, crema antisolara, pudra, rosu de buze, rimei, penseta, deodorant etc.) si citeva plante pentru ceaiuri medicinale (menta, nalba, musetel, albastrele, muguri de pin).

  • Daca ne imbolnavim de laringita si sintem departe de medic, se vor aplica, de citeva ori pe zi, cataplasme de flori de nalba, oparite.
  • Cu cateva zile inainte de a pleca, ne vom curati tenul, ne vom coafa, fiindca altfel, la drum, coafura nu tine daca este proaspata si parul este rebel.Ne vom face si pedichiura pentru a avea picioarele ingrijite, degajate de pieile ingrosate si de bataturi si, in ultima zi, manechiura, dupa ce am terminat cu toate treburile casnice.
  • Pentru arsurile de soare (la mare sau la munte) se va toca usturoi proaspat, sub forma de masca (fiind antiinflamator) prin uleiul sau eteric si vitamine (nu se va tine mai mult de 10—15 minute maximum) sau vom aplica rondele de cartofi cruzi ori felii de castraveti sau de mere.Daca apar afte in gura, vom face o gargara prelungita cu un pahar de apa calduta in care am stors sucul unei lamii; cu un decoct de radacina de nalba — 50 g radacina la 1 1 de apa, ori 35 g foi de iedera la 1 1 de apa; decoct ori infuzie de 25 g petale de trandafiri la 0,50 1 de apa.Daca ochii ne lacrimeaza la frig, vom consulta medicul specialist. in lipsa, vom face bai ale ochilor cu infuzie de viorele si 2 picaturi de colir, sau vom pune comprese cu acid boric.
  • Pentru nasul care se inroseste, se va evita trecerea brusca de la cald la frig si invers, il vom ciupi usor de la virf catre radacina si ne vom unge cu o solutie de: 30 g glicerina in care am amestecat 1 g tanin si se vor aplica seara comprese cu ceai de frunze uscate de nalba (o jumatate de lingura la 100 g apa clocotita). Pentru un timp mai scurt putem sa-i indepartam roseata ciupind bine lobul urechilor, astfel ca circulatia singelui va avea ca punct central, urechea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *