frumusete si cosmetice

Ce tip de unghie am?

Unghii striate

Dungile mici paralele pe suprafata unghiilor se pot datora infectiilor grave, intoxicatiilor, traumatismelor locale, contactului cu substante caustice etc., sau lipsei de calciu. in acest caz se va evita folosirea dizolvantilor pe baza de acetona. Pe suprafata unghiilor se va aplica un preparat alcatuit din: alaun 6 g, glicerina 25 g, apa 70 ml, sau se vor inmuia zilnic unghiile in ulei caldut de germeni de porumb.

Unghiile aspre

Se recomanda sa fie frecate cu o pasta continand: oxid de staniu 10 g, parafina 10 g, ceara 10 g, ulei de masline q.s.

Unghii modificate ca forma

Unghiile concave, una sau mai multe, pot indica: o stare de anemie prin lipsa de fier, carenta de vitamina C, urmarea unor traumatisme, actiunea unor substante caustice; unghii hipertrofiate sau atrofiate (lipsa unghiilor), unghii incurbate (din afara inauntru) sint anomalii mai putin frecvente.

Unghiile cu modificari de culoare

Culoarea unghiilor in mod normal trebuie sa fie roza, nici prea stearsa,nici stralucitoare.

Cand se constata prezenta petelor albe sub unghii, acesta este un indiciu de anemie. Se va evita folosirea lacului de unghii timp de 10—12 zile. Alimentatia va fi bogata in legume verzi, ficat. Se impune de asemenea un tratament cu produse antianemice.Petele pot fi ereditare. Dar ele pot aparea si din cauza unui pigment de albire, keratohialina.

Sub influenta unor factori patologici, culoarea unghiilor se poate modifica, de exemplu:

  • — unghiile palide pot indica o stare de anemie ;
  • — unghiile galbui — exceptind cazurile unor fumatori care pot prezenta astfel de unghii — pot fi urmarea unor micoze> unor tulburari ale ficatului sau ale vezicii biliare;
  • — unghiile de culoare rosie sau violacee pot indica tulburari in circulatia sanguina;
  • — unghiile albastrui sau violacee pot indica tulburari ale circulatiei venoase sau tulburari pulmonare;
  • — unghiile brune sau negre pot fi urmarea unui accident, in alte cazuri ele pot indica afectiuni mai grave care impun consultul medical.

Dar si noi le facem necazuri

Roaderea unghiilor nu este o maladie, dar ea constituie un obicei nesana-i tos la copii si inestetic la adulti. La copii se recomanda aplicarea sub unghii a unei solutii amare, iar la adulti reeducarea si vindecarea starii de anxietate care ar putea fi cauza.

Solutie impotriva roaderii unghiilor: chinina clorhidrica 2,5 g, tinctura de gentiana 12,5 g, tinctura amara 35 g, benzoat de benzyl 0,5 g.

 Alegerea inelelor

Exista anumite considerente in alegerea unui inel.

  • Daca mana este mare, cu palma lata si degete patrate, inelul va fi cit mai simplu, eventual cu o piatra centrala, inconjurata de pietre mai mici.
  • Unei maini patrate cu degetele lungi si patrate i se potriveste un inel mai lat.
  • La o mana mare cu palma ingusta si degetele subtiri se preteaza orice fel de fantezie.
  • O mana delicata cu degetele ca niste fuse poate fi impodobita cu inele largi — si ornamente in largime.Daca mina este mica cu degetele scurte, un inel simplu, subtire este extrem de potrivit.
  • Cu timpul mana se ingroasa, degetele se umfla si constatam cu mirare i nu mai putem scoate verigheta sau inelele de pe deget. Ce trebuie facut? Ca sa lunece inelul, miinile vor fi introduse in apa rece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *